Dagarna..

”Dagarna som kom och gick, var de livet?”

Så brukade min mormor citera, och jag gillar uttrycket. Det beskriver mitt 2006 alldeles utmärkt! 2006 var året då allt och inget hände, året som svichade förbi. Året som påbörjades på en Cubansk strand och avslutades på Söder. Vad hände då?

Jag vill börja med att tacksamt konstatera att jag detta år inte förlorat någon av mina vänner (såsom under det förfärliga året 2005), men jag har i och för sig tappat vissa vänner lite på vägen! Ett flertal av er har nämligen spenderat ert 2006 utomlands, mer eller mindre långt bort. Karro i Frankrike, Sirkka och Fathia i Australien, Annika i Danmark, Johan och Janne i Libanon, Camilo i Sydamerika, Carola i San Diego, Jenny i Afrika och Indien, Jonas i Budapest och även Emma spenderade 2 mån utomlands i Asien och Brasilien, även om hon inte flyttat iväg på riktigt. Mitt 2007 börjar med flera av dessa vänner borta, men även att ytterligare två lämnar mig: Erik ska börja läsa på Polishögskolan i norr och Tusse ska läsa (eller läser: se hennes blogg) arabiska i Kairo. Visserligen befinner ju jag mig också i självaste inre Skåne, så jag ska väl inte säga något..

Skåne ja.. Min väg mot pilot på Trafikflyghögskolan påbörjades den 19 januari förra året. Efter några veckor bar det av upp i luften och ytterligare några veckor senare släpptes vi på EK (=enkelkommando, dvs man flyger ensam för första gången). Det har pluggats och flugits konstant sedan dess och görs ända fram tills i september detta år. Jag är så tacksam över att ha fått möjligheten att gå denna utbildning och det känns oförskämt bra att ha hittat så rätt. Och som en god vän från Militärhögskolan uttryckte det efter ett besök här hos mig: ”Jag är så avundsjuk! Jag skulle också vilja göra det du gör nu. Du får uppleva allt det bra från lumpen och Militärhögskolan igen.” Sant! Och jag gillar det verkligen nu, även om det kändes sådär att komma hit efter att ha bott i en 2:a själv i 1,5 år. På 15 kvadratmeter och delandes kök med 10 andra..

2006 var också året då min lilla familj utökades ytterligare! Mina systrar har varit produktiva, så i våras föddes lilla Leia och i höstas lilla Leo. Även två av mina vänner har fått barn: Karro fick en liten Elisa och Malin fick en liten Mina. Helt underbart med en massa barn omkring sig, och det finna en positiv bieffekt också: min lägtan efter egna barn stillas (jag får ju leka mamma tillfälligt med alla andras) och jag blir tillfreds i taken att det får dröja några (många) år innan det bär av! Worth waiting 4 givetvis.. Men jag måste fullfölja min påbörjade karriär först. Sen..

Annat bra med 2006: née STOCKHOLM sålde som aldrig förr, Malin lärde sig säga Emelie och på mammas fråga om var jag är nöjt peka upp i luften, Fam Blomgren blev med hund (världens smartaste Ebba), jag fick rekordmånga nya goda vänner (de flesta på TFHS) och tog upp kontakten med ett flertal gamla (Isabelle, Krista, Ida, Mari, Jeppe, Jimpan) och jag fick världens bästa extrajobb (tack Elise!).

Det var nog allt för 2006. Återkommer med årets bästa..

Saker att se fram emot under 2007: Jenny, Emma och jag tar examen, Elise och Roger flyttar till annan lägenhet i Stockholm, vi får ett tillskott på TFHS i form av kursen 07:1 (hurra, 14 nya!), mamma fyller jämnt, min kusin gifter sig i feb och jag får förhoppningsvis se solens ljus på en efterlängtad resa i sommar!

Gott nytt år!

Gala halsband med tillhörande Double trouble armband, ett populärt set från née STOCKHOLM

Annonser

5 Responses to Dagarna..

 1. Mamsen skriver:

  Gott nytt själv gumman.
  Bra sammanfattning av året som gick samt tankar inför det som ligger i framtiden.
  Önskar dig lycka till!Kraaaaaaaam

 2. Tobias skriver:

  Hej där! Allt väl så här någon vecka in på terminen? Här i ”bibelbältet” Jönköping håller vi nästa på att blåsa bort. Var ju tvungen att läsa lite om det där med i trafikflygarskolan…å så hittade jag hit. Har skickat in mina handlingar till reserv off. programmet nu, blev ju lite taggad igen när vi snacka om det. Synd att vi inte kom på att vi hade lite gemensamma nämnare tidigare än på nyårsafton ,men men. Du kommer väl fortsätta på NK, så vi får nog se mer av varandra. Vi har tenta p, just nu så det är fullt upp. Hör gärna av dig! Kram Tobias

 3. ellebelle skriver:

  VA SKOJ ATT DU FÅTT IVÄG PAPPERNA!! Mycket glädjande att höra. Ja vi syns på NK i vår! Och här förstås =) Kollade lite på din blogg o såg att du har lite reklam inlagsd på den. Hur fixar man det? Kram Elle

 4. Stora syster skriver:

  Kul att se att du är igång med bloggen igen! Hoppas samtidigt att stormen har lagt sig hos dig? Själva har vi haft strömavbrott från 21 till 14 idag…Kan sammanfatta det med ett ord: KALLT! Ett ordentligt ”nödkit” ska införskaffas snarast! Måste erkänna att jag blängde avundsjukt på grannen som drog igång sitt reservaggregat…Men,men-bra kvinna reder sig själv! God fortsättning på året o tack för senast -det var jättetrevligt! Kram Sussi 🙂

 5. Fatiha skriver:

  Hej vannen! Ja langt borta ar man… men nu ar det inte langt kvar tills man star dar pa arlanda och man undrar vart sjutton tog 2006 vagen? Forhoppningsvis har vi vuxit lite under aret som gatt (forutom att man blev ett ar aldre)… men tanker mer pa att forhoppningvis har man lart sig o tagit del av de handelser vi varit med om, bade de positiva o negativa! Tycker ivf att det varit nice att lasa din blogg under min tid i oz, for det kanns liksom inte som du varit pa andra sidan jorden!

  Ta hand om dig vannen och kampa pa nu i sluttampen!!

  Vi ses i sthlm till varen, och det skall vi dricka drinks, maste testa solidaritet har hort sa mkt gott!!

  puss o kram Fatti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: