All set for take-off..

Underbart! Idag blev flygningen uppskjuten och sedan uppskjuten igen på grund av vädret. Det var ett för tjockt molntäcke (ända upp till 12000 fot) för att kunna genomföra de övningar vi skulle göra och molnbasen var för låg vid Ljungbyhed för att kunna köra start-landningsvarv (eller TGL- touch and go landings). Men så ringde Rolf Lund, dagens lärare, och sa att: nu kör vi TGL! Snabbt som attans ner till hangaren. Karsten körde 5 stycken varv först och sedan körde jag 5 st. Otroligt skoj! PA31 är såklart annorlunda än Cirrusen att landa, tröskelfarten är ju ca 30 knop högre, men det gick faktiskt bra för oss båda.

Imorn väntar ett enginefailure pass i simulatorn och därefter bär det äntligen av till Köpenhamn. Jag har längtat hela veckan! Vi har bokat rum på ett nybyggt vandrarhem och på fredagkväll ska vi äta middag på en nice restaurang. Vi är hela 7 pers som åker iväg och kommer att bo i ett 8- manna rum! Det kan bli galet… 🙂

PA31 Cockpit. Vi elever sitter till vänster.

Annonser

5 Responses to All set for take-off..

 1. rogerpetersson skriver:

  Hej, kul att läsa din blogg tycker en gammal privatflygare. Du har inte långt kvar till dina ”vingar” förstår jag. Hur ser arbetsmarknaden ut? Minns du din första soloflight, visst var det en häftig känsla! Lycka till!

 2. Tina skriver:

  d..må…vae….daaaeeeeejligt…&…åk…t….Kopnhavn (läses m mkt dansk känsla). Ha så skoj, glöm ej kuddkriget i sovsalen. Kram

 3. ellebelle skriver:

  Arbetsmarknaden ser bättre och bättre ut! Piloter i Sverige upprepar ständigt för oss pilot- elever att ”ni kommer verkligen ut timat!”. Det finns ju alltid flest pilotjobb under högkonjunktur. Man får dock räkna med att betala sin typerating själv (som det ser ut i dagsläget) och kanske även ha ganska många timmar i boken, och då helst ME.

  Vi tar ju examen i höst, så än så länge är det svårt att förutspå hur det ska gå för oss. Vissa har redan jobb på G! Vår äldrekurs 05:1 var 12 st i klassen och 8 av dem köpte en typrating på B737 hos Sterling. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går för dem. Håller alla tummar!

 4. ellebelle skriver:

  Till Tina: duy skrev samtidigt som jag skrev svar till roger ovan! Ja nu är det bara packning kvar och sen blir det en daaaaaaaaaaaaaaaili wiiiiiiikend i köööwwwenhaaauuunn!! Trevlig helg på er! Kram

 5. qinpi skriver:

  Good site!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: