Stadsguide: Köpenhamn..

För några helger sedan besöktes Köpenhamn. Detta är vad man kan hinna med under ett dygn i metropolen.

Del 2: KÖPENHAMN

Restaurang: Om du vill ha en 3-rätters middag för en billig peng är Cofoco (Copenhagen Food Consulting) stället. Ligger i den lite slummigare delen av Köpenhamn (Vesterbro) på adressen Abel Cathrines Gade 7. Konceptet är följande: du betalar 250 DKK och får en 3-rätters middag att sammanställa som du vill utifrån de 9 rätter som finns på menyn. Till det dricker du vin som kostar 100, 200 eller 300 DKK flaskan och du får bröd därtill. Det hela känns elegant då man äntrar restaurangen, så jag blev ganska förvånad då en oskivad limpa med tillhörande kniv kom in på bordet och nästad förfärad över att vinet varken fick smakas av eller serverades av kyparna. Flaskorna liksom bara stod på bordet helt plötsligt. Men det funkar ändå! Vi var minst sagt mätta och väldigt nöjda (utan att vara ruinerade) då vi gick därifrån. Jag rekommenderar Crème Brulée till dessert:-)

Träning: Gå gata upp och gata ner och fönstershoppa. Våga dig bort ifrån Ströget och kolla in de lite mindre gatorna i de andra stadsdelarna för att uppleva något annat än det turistiga Köpenhamn. Jag har varit i staden 3 ggr tidigare och då kört på trist-turistkonceptet (på grund av numera dumpat, insnöat sällskap 😉 ), men är betydligt mer imponerad efter denna lilla tripp.

Shopping: Köpenhamn svämmar över av kläder, inredning, lyxvaror (Dior, LV, Gucci, Burberry… och det är bara på Ströget av alla gator..) m.m. men om jag får välja en liten och en stor butik blir det enligt följande:

Kläder i massor hittar du på Companys just i Strögets början, på vänster sida om du kommer från Rådhusplatsen. Märken som Marc Jacobs, Stella Mc Cartney, Diesel, Seven trängs med lite billigare märken (Saint Tropez m.fl.). Ett litet men snyggt sko- och väskutbud.

Det mesta annat i form av smycken, solisar, väskor men också en hel del kläder och skor hittar du på Illum. Både dyrt och billigt blandat. Väl värt ett besök, speciellt om du är i shoppingtagen och har ont om tid.

Fika: Fikar gör du på..

Café Norden och Café Europa på Amagertorv/ Ströget. Om du har turen att få en plats så är dessa båda trevliga caféer. Dyrt givetvis men goda sallader och bakverk om du så önskar. Bra läge för att spana på folk. Det händer ofta något på Amagertorv, det märks att staden är full av cirkusfolk och entertainers..

Café Retro på Knabrosträde 26 (en tvärgata från Ströget, men känns mkt längre drifrån än så..). Billigt! En Irish Coffée för 35 DKK. Två våningar, mysigt, lite flummigt och med en liten butik just innanför dörren. Tar ej utländska kontokort!

Lyx: Ät brunch på Charlottenhaven. Allt gott du kan tänka dig inklusive dessertostar, fruktsallad, croissanter m.m. Ganska så dyrt, kalaset gick loss på ca 215 sek. Men det var det värt..

Annonser

6 Responses to Stadsguide: Köpenhamn..

 1. Mamsen skriver:

  jag har bara en fråga: när åker vi dit och shoppar loss?

 2. ellebelle skriver:

  SNART!!!!! Så snart tentorna är över och solen skiner! AAAAArgh, längtar.. PUSS

 3. ronnie skriver:

  ohhh i love café europa och café norden…

  værldens størsta KAKOR!!!!!! du skulle ha fotat och bloggat upp dem hær juh 😉

 4. hjg skriver:

  VILL NI ÄTA BAJS ERA JÄVLA BLATTAR

 5. hjg skriver:

  VILL NI HA SVENNEKUK ERA BLATTE FITTOR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: