En liten weekend i Toscana

Är just hemkommen från en weekend Toscana med min mamma! Som novis på Italien fick jag förlita mig på vänners rekommendationer och resultatet blev en lyckad men kort resa..

Liksom då vi åkte till Budapest för 1,5 år sedan beställde vi resan via Airtours. De säljer (bl.a.) weekend-resor på charter-vis. Smidigt om man besöker en stad för första gången och vill ha den service som charter innebär: man behöver t.ex. inte fundera så mycket över transport till och från flygplatsen till exempel och det är ju skönt bara det!

Jag jämförde priset på om man skulle ha köpt flygbiljetten direkt från Airtours (en chartrad 737-600 från SAS) och sedan beställt hotellet från hotels.com och det skulle ha blivit ca 400 kr billigare per person. Då ingår i den beräkningen att flygbiljetten var extremt billig vid det tillfället och att de hade specialpris på hotellet så man kanske tom hamnar på ett ut plus att det i charter-priset ingick transfer en väg (man får lägga till för transfer tillbaka till flygplatsen)! Ett minus för Airtours är att transfer-bussen inte stannade vid hotellet utan en bra bit bort vid en buss-central. Det va ok för oss men för vissa andra resenärer innebar det en taxifärd på ytterliggare en kvart innan de var framme.

Mina hetaste tips inför en Florens-resa är:

– Om du har tänkt att besöka Uffizi-galleriet (Botticelli, Michelangelo, Rembrandt, da Vinci m.fl.) eller något annat museum: besök tickitaly.com. Där kan man förköpa biljetter vilket innebär att man slipper köerna (upp till 4 timmar till Uffizi, alltså i klass med Empire State Building i NYC..). Biljetterna blir något dyrare än om man skulle ha köpt dem på plats men det är verkligen värt det.
– Sätt dig ner på en taverna och njut av ett glas vin. Att dricka Chianti-vin i eftermiddags skuggan är härligt!
– Vi åt mest på typiska turist-restauranger men blev förvånansvärt nöjda! Att hitta alla de restauranger som vi fått tips om visade sig vara svårt (många av de gatorna fanns inte med på kartan i Klass 1- reseguiden) och när vi väl hittade fram visade sig ett par tyvärr vara stängda.
– Tag tåget till Pisa och spana in det lutande tornet. Det tar bara drygt en timme dit! Vi kunde knappt få nog av denna märkliga byggnad och gick runt den i flera timmar och förundrades. Att sätta sig ner och titta på folk som gör mer eller mindre lyckade försök till ”jag står och puttar på tornet”-foton är roande i sig..
– En outlet som ligger utanför Pisa är The mall. Här finner man Gucci, Armani, Tod´s, Pucci m.fl. till ca halva butikspriset. Visst kan man göra fynd här men det fortfarande ganska höga priser. Vi tog tåg+taxi dit och buss hem och vi kan varmt rekommendera bussen.
– Glass, glass, glass!! All glass som vi åt var god men den bästa fann vi i Pisa. Det ligger en glaceria precis intill bron som går över floden Ponte di Mezzo på shoppimggatan Corso Italia och där var det lång kö. Vi förstår varför! Mums..

Annonser

5 Responses to En liten weekend i Toscana

 1. mamsen skriver:

  ÅHHHHH, vad bra du beskriver. Håller med.
  Tusen tack för en jättetrevlig resa.
  Det gör vi om!
  puss

 2. Mckenzie skriver:

  Ok, enough said. This was probably the best article I have read on En liten weekend i Toscana | Ellebelle today and
  I often do research daily on the subject of telephone answering techniques.
  Thanks for sharing with the world. Cheers!

 3. 着色の生産金に金属部品黄金色です。特定B洗練された天然ビタミンあなただけを取るについて-あなたの甲状腺を刺激することですか?彼らは提供は優れた範囲ブレザーの衣装ジュエリーとヴィンテージハンドバッグ。彼女の支配的な内向的な体験アイデンティティ型強調値。

 4. 見てを治療各とすべて暦年。あなたではない場合満足あなたのバッグをあなたは、彼らを新しいを返すことができます1 つだけ。ライターはとして知られている温 Zurcher。単一彼女の支持趣味ですゴルフと彼女は決してそれを放棄します。データベースを管理することですどのように彼女は彼女をサポートしています家庭用。ミネソタ州は常に彼女住。場合に取得うち余分な見て彼をweb サイト:

 5. すぐ後にを表示する、写真、する必要がありますヒットあなたのブラウザー再びこれに戻りますボタンweb サイト。いずれかを選択あなた犬groomer にかあなたの自己。その他研究する必要がありますが実行がレポートとして有望であります。私たちはと比較すると我々アプローチは、スウィフトへの道を削減営業所士気。 –
  トリーバーチ 財布

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: