About Ellebelle

Ellebelle (namngiven av en kär gammal vän) är en kvinnlig Trafikflygarpilot som jobbar på Kustbevakningsflyget sedan några år tillbaka. Bloggen startade jag samma dag som vi hade Öppet Hus på flygskolan TFHS Hösten 2006. Till min glädje var det många tjejer där den dagen och jag kände att jag kanske hade något att tillföra dem och alla andra tjejer och killar som har funderingar kring pilotyrket och flygutbildningar. Min blogg handlar dock numera ganska lite om flyget i allmänhet då mina arbetsuppgifter inte riktigt lämpar sig att bloggas om.

Jag använder numera bloggen till att skriva om just idag. Om vårt nya Skärgårdshus, om mina små projekt, om resor.. Det blir min dagbok att kunna titta tillbaka i helt enkelt.

Trevlig läsning!

Annonser

14 Responses to About Ellebelle

 1. Peter Tuvesson skriver:

  Haha, världen är liten, ser att du är kompis med min gamla konsultkollega Johan Norhrstedt Lindblom! Det var mamma som tipsade om din sajt, hon pratade med Curt häromdagen. Jag har börjat jobba på Scania, avdelningen heter IT coordination and CAx Technologies, det handlar om verksamhetsutveckling och förvaltning av IT-stöd för utvecklarna av bilar, bussar och marinmotorer. Har fått prova på och köra lastbil på demobanan, en 630 hästars V8 med släp, coolt! Fick för mig att det var i flygvapnet du skulle bli pilot, men jag har tydligen fattat fel. Ha det gott och hälsa Farfar Johan från mig!

  /Peter

 2. ellebelle skriver:

  Va roligt att du känner farfar! Ska hälsa från dig. Grattis till nya jobbet! Kram

 3. Tina skriver:

  Hon kommer inte heeeeeem ikvääääääll (Stenmarks i ngt annorlunda textning & definitivt originellt sound när jag klämmer i). Hörde av pappa & Nina att Du ej kommer hem i helgen 😦 Vi hade sett fram emot Moster Ems besök på söndag – men det får bli en annan gång. Tror Du kommer hem helgen efter? Hör av Dig! Under tiden ökar vi på Malins sångregister. Om Du kan en sång om tre små grisar som går på vägen kan Du stötta Malin i den visan – för det kan ingen annan i familjen. Kramar ‘til next time! //Fru B

 4. Therese skriver:

  hello!!! Blev tipsad av syrran sussi..har inte sett din sida ännu..! Kul!
  Vi måste ses! Såg att du hade nämt lilla Leia i texten..eller ja lilla å lilla..10 månader nu.. Hör av dig! massa kramar!!!!

 5. ellebelle skriver:

  Kramar tillbaka till hela familjen! Hörde av Tina att du använder msn. Vill ha din adress!! Och ditt mobil nummer, för jag tror jag har ett gammalt. Tina har min msn och mitt mobil nrummer (så slipper vi skriva dem här..). KRAM

 6. Erik skriver:

  hej!

  Tänkte kolla lite om hade lust att räta ut lite frågetecken jag har angående TFHS. Hittade din blogg och såg att du är aktivt studerande där nu så de är ju värt ett försök. 🙂

  Skicka gärna ett mail till mig om du vill hjälpa mig..

  Kul blogg BTW!

 7. Isabelle skriver:

  Hej Hej ellebelle!
  Hoppas du har det bra! Saknar dig här uppe i stockholm på NK 😉
  Lovade ju att jag skulle skriva något så here I am…

  Hoppas du kommer förbi å säger hej nästa gång du är uppe!

  Kramar Isabelle

 8. ellebelle skriver:

  Va söt du är! Hoppas på lite mer jobb framåt vårkanten. Jag står iaf på Stand-by =) See ya there eller så kan vi kanske ta en fika nån dag? Har du mitt nr? Msn?

 9. Josef skriver:

  Grym blogg! keep it up

 10. Fred skriver:

  Att skifta yttacken mot flygetyg måste vara ett skapligt radikalt steg, liksom det bästa av tvänne världar 😉 En sak ska du ha med dig dock, no matter whut they say efter TFHS: Piston rules. Pojkar luktar JET A1, riktiga män AVGAS, kvinnor klär i båda 🙂

 11. Danne skriver:

  Köp med några flaskor Apelia, saknar det här 🙂

 12. Joachim skriver:

  Kul blogg! Intressant att läsa om ditt karriärsval. Jag kan tipsa dig om http://www.jobinside.se där man kan betygsätta och skriva omdömen om sin arbetsgivare. Skulle vara kul om du ville skriva något om din arbetsgivare inom flyget där!

  Hejhej

 13. Gabriel skriver:

  Va ambitiöst med egen sida. Ser väldigt fin ut Kom nu ihåg o svara när jag ropar på CUTen.
  Kommer förbi Skavsta och kontrollerar att ni sköter er. Hälsa Karin och alla andra.
  Gabriel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: